Skip to main content

Duurzaamheid

Papier
Het papier dat wordt gebruikt voor onze wenskaarten en de enveloppen is gemaakt van landbouwafval en is composteerbaar. De wenskaarten mogen dus uiteindelijk terechtkomen in de groene container of bij het oud papier.

Waterless printing logo
Aan dit logo achterop onze wenskaarten kunt u zien dat u milieuvriendelijk inkoopt.

Drukproces
Bij het waterloos offset drukken wordt bespaard op drinkwater, papier en inkt. Er worden geen chemicali├źn gebruikt, minder afvalstoffen geproduceerd en volledig gifvrije full colour inkten gebruikt die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. De gifvrije bio-inkt is makkelijk recyclebaar. Doordat er geen water in het inktwerk wordt gebruikt, kan de inkt niet emulgeren. Hierdoor behoudt het zijn kleurkracht als het wordt opgebracht. Er is dus minder inkt nodig. Minder inkt, meer kleur. In totaal is de CO2 uitstoot bij het drukken van onze EcoCards wenskaarten 80% minder dan bij conventionele drukpersen.

Verpakken en verzenden
Bij het verpakken van de EcoCards wenskaarten wordt GEEN plastic gebruikt en verder wordt er geen gebruik gemaakt van onnodige materialen. De kaarten worden niet gebundeld en onverpakt geleverd met een envelop.  

EcoCards collecties
Ook benieuwd hoe onze ecologisch verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijk geproduceerde
wenskaarten eruit zien? Wij verrassen u graag met onze collecties.

Wilt u meer weten, neemt u gerust contact met ons op.